tisdag 10 februari 2009

Kalla handen

Nej, på min arbetsplats var de inte intresserade av ett bokbyte-boklånesystem. Tydligen har man haft något liknande tidigare, men då bara lånat ut böcker, böcker man faktiskt ville ha tillbaks. Och det funkade inte. Så, tyvärr var motståndet rätt kompakt när jag försökte lansera min idé. Jag skulle ju så klart bara kunna ge bort de böcker jag själv inte vill ha kvar, men min tanke var också att försöka engagera människor att både spara pengar och miljön genom att låna/byta böcker. Nåväl, vi får väl se om jag får bättre respons vid senare tillfälle.

6 kommentarer:

 1. Vad händer om du testar med att bara lägga ut böckerna på ett bord, eller i en hylla, och skriver en lapp typ "ta gärna, och lämna böcker du själv vill bli av med om du vill". Så kanske du kan smyga igång något.. =)

  SvaraRadera
 2. Vad trist att det var sådant motstånd.
  Jag önskar att jag kunde hitta något ställe där man kunde byta sina böcker. Eftersom jag pluggar på universitet är det lite svårt att dra igång något där också ;).

  Kram
  /Ango

  SvaraRadera
 3. Vi är ungefär 25 på vår arbetsplats, och vi ställer dit pocketböcker, en del lånar väldigt flitigt där. Själv har jag inte kommit igång, har för mycket hemma att välja på än. Synd att det inte väcktes ett intresse hos er.

  SvaraRadera
 4. Jag misstänker att motståndet orsakades av konflikter i samband med förra försöket. Någon hade lånat ut och ej fått tillbaks böcker. Jag är tämligen nyanställd och kände inte till detta. Jag får väl smyga igång ett nytt system :-)

  SvaraRadera
 5. Vad tråkigt att de inte nappade - det är ju en strålande idé!

  SvaraRadera