torsdag 12 februari 2009

Nya raringar

Några nya fina böcker har hittat hem till mig, tack vare trevliga bokförlag. När jag skrev om Doktor Glas och Gregorius efterfrågade jag det kvinnliga perspektivet. Vem var egentligen Helga Gregorius? Gissa om jag var glad när jag en kort tid därefter hittade boken Jag, Helga Gregorius av Birgitta Lindén. Jag har bara läst ett 30-tal sidor i denna omfångsrika bok ännu, men de sidorna gav mersmak.

Mahasweta Devis Branden i hjärtat har jag velat läsa alltsedan jag såg författarinnan i TV. Hon gav ett så lugnt, klokt intryck. Den här novellsamlingen är nog något utöver det vanliga.

I flera bokbloggar har jag på slutet läst, eller rättare sagt bara skummat, recensioner av den lilla söta romanen Drottningen vänder blad av Alan Bennett. En feel-good roman om läsning och litteratur kan väl aldrig vara fel. När miljön dessutom är brittisk faller jag som en fura.

Mumin, Mumin, Mumin, man kan aldrig få nog av Tove Janssons fantastiska värld. I Stora boken om Mumin finns berättelser, recept, serier och underbara bilder. Denna bok ska avnjutas avsnitt för avsnitt i lugn takt.

3 kommentarer:

 1. Muminboken måste jag också skaffa någon dag. Har stått och hållit i den flera gånger utan att förmå mig att köpa den eftersom den inte är jättebillig.

  SvaraRadera
 2. Precis idag lyckades jag få tag på "Branden i hjätat" på biblioteket. Den ser jag verkligen fram emot!

  SvaraRadera
 3. Nej tyvärr är den lite dyr Martin, men väääääldigt fin :-)

  Kul att vi läser samma bok igen Ingrid.

  SvaraRadera