söndag 1 februari 2009

Bokhyllor i repris

Maria har postat bilder av sin snygga bokhylla och vill gärna se våra. Eftersom jag ändå inte har något intressant att berätta om det jag läser, gör jag henne så gärna till viljes. Bilderna är från i somras, det är inte lika nystädat i hyllorna idag...I den här stora bokhyllan finns en del faktaböcker (mestadels om blommor och trädgårdsskötsel), lexikon, årsböcker och skönlitteratur A - L. I underskåpen är det fullproppat av lite udda litteratur och dubletter.Denna hylla sväljer en hel del böcker. Vi köpte den avlutad och skev för att dörrarna hade orginalglas från 1880-talet. Sedan fixade vi till den och fyllde den. Här finns skönlitteratur M - Ö.Det här är så klart dotterns bokhylla. Här samsas böcker, målarsaker, pussel och lite pyssel fint. Det är roligt att se hur hon redan tar efter mig och vill "läsa" mycket.Sedan jag började bokblogga har det blivit många nya bokinköp. En del av de nya böckerna som inte får plats på hyllan ligger och drar sig lite på min gamla brudkista så länge.

Jag har lyckats övertyga arbetsgivaren om att köpa en ny bokhylla till mig på jobbet, så där har jag nu trängt in alla psykologiböcker och en hel del skönlittertur av "psykologisk karaktär". Vi har dessutom en liten bokhylla till här hemma, där jag just nu förvarar barn- och ungdomsböcker inför framtida bruk.

Drömmen är att klä väggarna med hemsnickrade vita hyllor med plats för stora mängder böcker. Vi får väl se om denna kan uppfyllas...

6 kommentarer:

 1. Detta kallar jag vackert Lyran! Såå tjusiga skåp och hyllor, och vilken kamin!

  SvaraRadera
 2. Tackar, vi bor i ett gammalt hus, där man förstört mycket men i alla fall sparat vedspis och kakelugnar :-)

  SvaraRadera
 3. Oj, det var elegant! Du känner inte för att byta? ;P *s*

  SvaraRadera
 4. O vilka vackra bokmöbler!! (Och mycket avundsjuk på kakelugnen!)

  Hur kan du vilja byta detta vackra mot vita hyllor? ;) Förutom att böckerna skulle synas så mycket bättre förstås :)

  SvaraRadera
 5. Tack Snöfrid, jag byter gärna mot ett snickararbete :-)

  Det är nog helt enkelt så att jag tröttnat på den lite tyngre gammaldags stilen. Har haft den i måååånga år och skulle vilja ha ljust och luftigt. Fast helst hemsnickrat i vitt trä då. Och som lazy säger så skulle ju böckerna framträda mer :-)

  SvaraRadera
 6. Har tre vita bokhyllor... fast de är inte hemsnickrade då utan enkla Billy från IKEA. :P Tyvärr.

  SvaraRadera