onsdag 12 september 2012

Nesserdeckare

Läser just nu Styckerskan från Lilla Burma och är glad att Nesser hittat tillbaks till det tonfall jag gillar, efter besvikelsen över förra boken, Himmel över London. I Burmaboken har Barbarottis älskade Marianne avlidit och han tampas med en bedövande sorg. Jag tycker mycket om delarna som handlar om just sorgebearbetningen och Barbarottis relation till Gud. Dessutom finns det i boken ett spännande "cold case" som väntar på sin upplösning. Vi får väl se hur det slutar. Det här är sista boken om Barbarotti och han kommer att saknas. Av alla poliser och detektiver jag "lärt känna" genom åren gillar jag allra mest just Barbarotti, Sejer och duon Havers/Lynley. Undrar vad Nesser har för planer framöver...

7 kommentarer:

 1. Han har varit riktigt tråkig och förutsägbar i några böcker - men Barbarotti gillar jag också så det får bli en läsning :)

  SvaraRadera
 2. Jag ligger en bok efter i Barbarottiserien, men denna nya är en självklar vän i bokhyllan :)

  SvaraRadera
 3. Jag kan förstå att vi är många som gillar Barbarotti. Och jag kan skvallra lite och säga att boken höll hela vägen.

  SvaraRadera
 4. Jag tänkte min vana trogen lyssna istället för att läsa Nessers sista bok om Barbarotti, men det känns så sorgligt att skiljas från Barbarotti att jag måste vänta med lyssningen lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också lyssnat på en del av dem. Gillar att lyssna på Nesser oftast.

   Radera
 5. Hm, undrar varför jag inte läst mer om Barbarotti då jag älskade första boken. Tack för påminnelsen.

  SvaraRadera
 6. Bra att jag kunde vara till nytta :D

  SvaraRadera