tisdag 25 september 2012

Bokmässan - Packning

I morgon kväll är det dags att resa till Göteborg och årets Bokmässa. Jag är inte särskilt frisk men på något sätt ska det väl gå. Här kommer som vanligt mitt inlägg om tips inför ett lyckat mässbesök.

Man kan helt klart räkna med att man kommer att behöva något att bära alla nya (och nygamla) fina böcker i. Själv satsar jag på en svart ryggsäck med texten Beijing 2008. Bokkassar i all ära, jag handlar mer än vad som får plats i en sådan. Skulle gärna vilja ha en rygga med bokrelaterad text - tips?
Det är varmt på mässan, klädseln bör vara tunn och bekväm. Själv kommer jag att satsa på svarta trikåbrallor med någon tunn blus till.

Man går en del på mässan, jag tillhör kategorin kvinnor som inte går i högklackat. I stället kommer jag att studsa fram i mina underbara Asics med gel lite här och där.

Det är som sagt varmt på mässan, se till att reglera vätskebalansen lite då och då. En vattenflaska rekommenderas till alla som ska besöka mässan mer än en timme.

Man behöver ju inte egentligen ta med någon bok till Bokmässan, men för att man ska känna sig trygg kan det ändå vara bra att ha med en liten pocketbok i reserv.

Glöm för allt i världen inte biljetterna!

Ta med pengar, man kan inte låta bli att shoppa. Har du köpstopp bör du ge dig dispans under några timmar...

Det är smart att ta med ett litet block och en penna så att man kan notera alla boktips och namn på trevliga bokbloggare man träffar.

I år ska jag få låna tösens Ipad så att jag ska kunna surfa på mässan. Fast uppkopplingen brukar tyvärr vara bristfällig så det blir nog inte många uppdateringar "live".

Har du (extremt!) lätt att bli sjösjuk rekommenderar jag Apotekets akupressurarmband. I fjol blev jag rejält yr och illamående på våning 2, hoppas att armbanden hjälper i år.


Att byta visitkort är alltid kul, jag har gjort nya till bloggen så jag har att byta med :-)

 

Vi ses!

14 kommentarer:

 1. Enligt uppgift ska uppkopplingen vara förbättrad i år, vi får väl se om det stämmer.

  SvaraRadera
 2. Tack för bra tips, jag ser fram emot mitt första besök på bokmässan som förhoppningsvis går att kombinera med ett bröllop i området!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, jag ser nu hur det där ser ut. Nej jag ska inte gifta mig på bokmässan. Det hade förvisso varit roligt, men jag är glad över att vänner i området valt att gifta sig just den helgen så jag förhoppningsvis får en chans att titta in på bokmässan när jag ändå är där! :-)

   Radera
  2. Synd, det hade varit coolt om du skulle gifta dig i en monter, kanske något att kolla inför framtiden? I så fall vill jag bli bjuden :D

   Radera
  3. Med en spännande favoritförfattare som vigselförättare kanske? :-D Tyvärr måste jag nog hitta en annan man för att få igenom det prospektet! Men skulle det mot alla odds bli av någon gång står du först på inbjudningslistan!

   Radera
 3. Tack för tipsen! Ska bli så kul!
  h. bokmässeoskulden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du får en fenomenal första bokmässa!

   Radera
 4. Varför sjösjuk på andra våningen? Nu blir jag rejält orolig, jag som inte kan åka färja mellan Helsingborg-Helsingör utan att bli illamånde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Golvet gungar en aningens aning, det är lite som att gå på en brygga. Det räcker för att jag ska bli sjösjuk, tyvärr.

   Radera
 5. Ha det nu jättetrevligt på mässan.

  SvaraRadera
 6. Märker att våra packningslistor är rätt lika! :) Minns inte det gungande golvet, men kanske har jag förträngt det ... Mycket snygga visitkort!

  SvaraRadera