onsdag 5 september 2012

Litt vet i GBG

Oj oj skolan har börjat. Jag slalomläser i en takt som är besinningslös, varvar Platon med Nesser och Homeros med Gardell. Igår skrev jag ett något ogenomtänkt första seminarieinlägg om skillnaden mellan förenklande privata boats och gestaltande universella romaner. Jag hyllade som vanligt universellt gestaltande av inlevelsefulla författare som Gun-Britt Sundström.

Snart ska vi läsa om olika medier (t ex Bokhora) och om relationen författare - text - läsare. Intressant helhetsgrepp som är ganska krävande. Jag är glad att jag läst en del i mitt liv.

8 kommentarer:

 1. Låter riktigt intressant! Jag ska läsa om literacy och bedömning istället. Funkar också!

  SvaraRadera
 2. Kul att följa dina studier. I lärarutbildningen ingick en halv termin med litteratur med fokus på barn och ungdom så jag är mycket nyfiken på din kurs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle gärna vilja läsa mer om barn- och ungdomslitteratur senare.

   Radera
 3. Låter väldigt intressant. Lycka till med studierna!

  SvaraRadera
 4. Lycka till med studierna! Det kommer att gå strålande! Skriva kan du ju och som du säger, du har ju läst en hel del. Litt vet är verkligen ett ämne som vinner på lite äldre studenter som hunnit plöja ett och annat innan kursen börjar.
  /Titti

  SvaraRadera