fredag 14 september 2012

Sågverksungen

Jag lyckades inte få till någon recension av Sågverksungen när jag läste boken i somras, därför kommer det här bara några korta kommentarer, reflektioner och massor av kärlek. Vibeke Olsson skapar detaljerade miljöer som väcker läsarens nyfikenhet och hennes romaner bebos av människor man snabbt fäster sig vid. Författaren mejslar med ett lätt handlag fram nyanserade personligheter som är både trovärdiga och nyanserade. Dessutom skriver hon om intressanta historiska skeenden med stort engagemang. Full pott! Sågverksungen är en klassisk arbetarroman som med värme skildrar livet för de fattiga och utsatta. Handlingen skildras utifrån ett barns perspektiv, vilket gör boken lätt att läsa även för yngre läsare. Jag skulle själv tyckt om den även som 12-åring. Kort sagt är Vibeke Olssonen av mina absoluta favoritförfattare den första boken om Bricken var helt enkelt fantastiskt bra.

4 kommentarer:

 1. Har just avslutat trilogin. Gillar du ettan blir du inte besviken på fortsättningen. Bricken i Sågverksmiljön var böckernas allra största behållning för mig.

  http://bocker-emellan.blogspot.se/2012/09/sagverksungen-bricken-pa-svartvik.html

  SvaraRadera
 2. Visst är det härlig läsning! Jag kunde inte hålla mig utan läste alla tre i sträck. Man gillar Bricken mycket.

  SvaraRadera
 3. Kul att kunna se fram emot något riktigt bra!

  SvaraRadera
 4. Ja, den är väl riktigt bra. Jag rekommenderar den till alla ;)

  SvaraRadera