torsdag 13 september 2012

Nu läser jag...

Just nu läser jag:
 • Homeros (Odysséen) och funderar över vad som är typiskt för muntliga berättelser och för skriftspråk
 • Platon (Faidros) och funderar över om den skrivna fiktionen för läsaren längre från eller närmare "den sanna" verkligheten (om den nu existerar?)
 • Madame Bovary och önskar att jag kunde få ge Emma lite råd
 • Vem vill bli miljardär? och funderar över slumpfaktorn
 • Dark Places och önskar att jag kunde ge den här spännande boken odelat fokus
 • Många böcker om att vara sjuk (Vem är sjuk?), om att vara "annorlunda" (Pricken), om att vara rädd (Örjan den flygrädda örnen) om att inte vara nöjd med sig själv (?) och om kärlek (Grodan och kärleken) i syfte att ha en barngrupp på jobbet
 • Födelsedagsmysteriet tillsammans med dottern (vi turas om att högläsa) och funderar över vem som tagit diamanten
Vad läser ni?

4 kommentarer:

 1. Jag läser bara en bok just nu, "Var är alla flickor nu?" av Leena Lehtolainen. Men eftersom jag ligger sjuk hemma i soffan så har min sega hjärna svårt att ta in även en deckare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag håller mig till TV när jag är sjuk :-)

   Radera
 2. Den här veckan känns det som att svaret blir: ingenting. Men de få minuters läsro jag hittar läser jag Det bästa av allt av Rona Jaffe och lyssnar några minuter innan jag somnar på 1222 över havet av Anne Holt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du får till mer läsning nästa vecka!

   Radera