fredag 21 september 2012

Hamlet

Ja, då har jag läst min första Shakespeare då - Hamlet valde jag att börja med. Nu har jag i och för sig läst en tämligen modern översättning så det kanske inte räknas bland riktiga entusiaster. I vilket fall tyckte jag att dramat var helt OK att läsa, jag kände bara delvis till handlingen innan. Det mest positiva var naturligtvis alla ordspråk man känner igen: "eftertankens kranka blekhet" t ex. För övrigt är det inte så lätt att ta till sig karaktärerna och begripa vad som driver dem och hur de tänker. Men dramatisk så det räcker, det är Hamlet verkligen.

2 kommentarer:

  1. Har inte läst någon Hamlet ännu vilket man absolut borde göra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, det var en positiv upplevelse. Jag tänker skaffa mig de andra Shakespeareböckerna från Ordfront också :-)

      Radera