fredag 7 september 2012

Äcklet

Tack vare min fina bokvinst från BokrecensionerNu har jag nu en supersnygg ny Nobelpristagare i bokhyllan. Den här pocketklassikern är verkligen läcker. Kolla bara de svärtade sidorna! Innehållet är sannolikt mindre läckert, men inte mindre intressant. Jag har inte läst något av Sartre och ser verkligen fram emot att läsa en bok som skildrar: "en livssituation där identitetsförlust och overklighetskänsla blir till en kväljande upplevelse av tillvarons absurditet." Jag gillar ju Camus så jag tror nog att Sartre också blir en positiv bekantskap. Nåja positiv och positiv, utmanande och stimulerande kanske är mer passande beskrivningar.

4 kommentarer:

 1. Läste Varat och Intet när jag pluggade. Kan inte påstå att jag fastnade för Sartres filosofi, även om han skrev bra. Däremot har jag inte läst skönlitteratur skriven av honom. Det borde jag ändra på.

  Snyggt omslag ja!

  SvaraRadera
 2. Jag har ett exemplar av Äcklet ståendes i hyllan. Garanterat inköpt på någon bokrea för en massa år sedan. Frågan är väl om den någonsin kommer att bli läst, men det ser ju bra ut att ha den i hyllan! :)

  SvaraRadera
 3. Ja, den ser ju bra ut i hyllan på många sätt. :-) Men jag tror att jag kan tänkas gilla innehållet också.

  SvaraRadera