söndag 22 augusti 2010

Jerka 3 och 4

Förra veckans bokbloggsjerka handlade om genrer och frågan löd:

MÅNGA AV ER LÄSER BÖCKER I FLERA OLIKA GENRER MEN VILKEN GENRE VÄGRAR DU KONSEKVENT ATT LÄSA OCH VARFÖR?

Jag läser inte ofta fantasy och sällan avnjuter jag en deckare. SF har jag aldrig provat, men det ska jag göra framöver. Grafiska romaner "lärde" jag mig att läsa förra året. Jag är inte förtjust i romantisk litteratur och inte i chick lit. Men det jag absolut undviker är BOATS-genren. BOATS betyder Based On A True Story och karaktäristisk för dem är att de är sentimentala och ofta illa skrivna (jaja, det finns säkert något undantag). Det är böcker vari man frossar i elände. Ofta är de teman man skriver om intressanta, men stilen är bedrövlig.


Veckans bokbloggsjerka handlade om författardrömmar och frågan lyder:

VILKEN BOK ÖNSKAR DU ATT DU SJÄLV HADE SKRIVIT, OCH VARFÖR?

Hmm, jag skulle ju gärna vilja ha ett nobelt pris (eller åtminstone bli bjuden på kalaset) så kanske jag skulle välja någon av de riktigt "stora" författarna? Fast det vore ju också fantastiskt att kunna roa och engagera barn, Astrid Lindgrens böcker skulle jag vara mäkta stolt över. Men i slutändan handlar skrivande och läsande om att göra det högst personliga möjligt att dela med andra så därför skulle jag vilja vara författaren till Gun-Britt Sundströms Maken. Denna roman läst jag då jag var 19-20 år och den medförde en uppenbarelse för mig - jag var inte ensam med mina besvärliga känslor!


Klicka er nu vidare och läs om läs vad de andra bokbloggarna jerkar om.

3 kommentarer:

  1. Jag håller med. Ett Nobelpris skulle ju inte sitta fel :-)

    SvaraRadera
  2. Det verkar som att många av oss suktar efter ära och berömmelse och drömma går ju :-)

    SvaraRadera