onsdag 25 augusti 2010

Faktaåldern

Dottern har nu börjat intressera sig för faktaböcker, vilket jag tycker är jättekul. Det hela började vid vårt senaste biblioteksbesök, då dottern plötsligt kom på att hon ville ha en bok om ormar. Vi fick så klart lov att fråga en bibliotekarie om hjälp och med oss hem bar vi en spännande bok om ormarnas liv. I födelsedagspresent fick dottern sin alldeles egna första faktabok - På jakt efter små djur på havsstranden av Håkan Elmquist. Eftersom vi tillbringat en del av sommaren på västkusten med att plocka snäckor och fiska krabbor var detta en uppskattad present. Boken fullspäckad av faktauppgifter och illustrerad med såväl fotografier som teckningar. Författaren har även skrivit om djur i sjön, trädgården och skogen, jag är allt rätt sugen att klicka hem dessa från Bokus.

Eftersom intresset för faktaböcker troligen kommer att bestå ett tag skulle jag gärna vilja ha lite tips. Jag kan tänka mig att dottern skulle vara intresserad av att läsa om kroppen och rymden.

5 kommentarer:

 1. Mina grabbar älskar Från glass till bajs http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163855615

  SvaraRadera
 2. Titeln var ju onekligen rätt talande ... hihi

  SvaraRadera
 3. Bibliotekarie var våra barns bästa problemlösare, de hade lösning på allt :)

  SvaraRadera
 4. Bibliotekarier är det bästa som finns. Kvinnan som var ansvarig för biblioteksfilialen där jag växte upp kommer jag att vara för evigt tacksam mot. Hon märkte tidigt att jag hade ett läsintresse och plockade alltid fram böcker speciellt till mig som hon trodde jag skulle tycka om. Så vitt minns jag inte att hon misslyckades en enda gång.

  Angående faktaböcker så har jag tyvärr ganska dålig koll.

  SvaraRadera
 5. Jag har också min barndoms bibliotekarie i gott minne :-)

  SvaraRadera