tisdag 24 augusti 2010

Nytt i bloggosfären

Det märks i bloggosfären att sommaren lider mot sitt slut. Nya bokbloggar poppar upp, utmaningar startas och planeringen inför bokmässan har tagit fart. Kul!

Petra från gamla godingen En annan sida har tillsammans med Johanna startat en ny blogg, Breakfast Book Club. Jag ser fram emot att läsa deras blogg som kommer att handla om både litteratur och teater. Synd att jag inte bor nära storstan så att jag kan vara med på deras möten i Frukostbokkklubben, men om de blir en succée kanske de börjar turnera :-)

En av mina vänner från den verkliga verkligheten har börjat bokblogga, missa inte att besöka henna i Det mörka tornet. Hennes tema för hösten är att läsa Maria Gripe och där har jag lust att hänga på. Jag har faktiskt inte läst något av denna så omtalade författare, flera av hennes mest berömda böcker gavs ut när jag redan blivit för stor. Tur att man kan bli liten igen.

Karin från En bokcirkel för alla ordnar ett bloggcafé från klockan 14.00 och framåt under lördagen. Här kan vi bokbloggare träffas för att mingla och snacka böcker - jättekul. Missa inte!

Enligt O kommer snart att dra igång en utmaning som är som skräddarsydd för mig. Den handlar om geografi och litteratur, två av mina favoritteman.

Berätta gärna i kommentarerna om annat på gång i bokbloggosfären!

4 kommentarer:

 1. Tack för tips om nya bloggar Lyran. Det är fint att vi i vår bloggnisch mer än gärna tipsar om andra bloggar utan rädsla för att minska antalet besökare till vår egen blogg.

  SvaraRadera
 2. Det mörka tornet och en Gripe-utmaning låter ju hemskt spännande. Det måste jag kolla in.

  Jag tror att du, Lyran, skulle gilla Skuggan över stenbänken bäst, de andra Gripe-böckerna (som alla andra är bra) tycker du antagligen är lite dravliga. Men kanske ser du nån spännande psykologi i dem, det skulle ju vara kul att höra om. Förresten kanske du även gillar den allra sista trilogin om Lotten - Tre trappor upp med hiss, eller kanske Elvis-böckerna, när jag tänker lite mer på saken.

  Breakfast Book Club upptäckte jag också igår, förresten.

  SvaraRadera
 3. Tack för att du nämnde mig!! Blev verkligen jätteglad!!! Tror också du skulle gilla att läsa lite Maria Gripe. :-)

  SvaraRadera
 4. Självklart ska vi försöka skicka våra läsare vidare :-)

  Jag ska hålla ögonen öppna efter skuggserien.

  SvaraRadera