torsdag 21 augusti 2014

Tematips, tack!

I måndags fick jag bra tips på tema för veckans tematrio och det gjorde mig sugen på att få lite fler. Det blir ju lätt att jag hamnar i mitt vanliga sätt att tänka. Dränk mig nu i tips på teman som vi kan köra i tematrion under hösten, tack!

10 kommentarer:

 1. Romaner om psykisk ohälsa, HBTQ, resor, rymden, missbruk, dramatiseringar om kända personer/historiska tillfällen. Bra biografier, barndomsfavoriter.

  SvaraRadera
 2. Något katt-tema/färg på omslag/böcker med andliga inslag/moderna klassiker/barndomsfavoriter/bok med viss begynnelsebokstav i titel/detsamma rörande rförfattare/ev. förlagstema/böcker som passar många, kanske..?!

  SvaraRadera
 3. Böcker man fick lyssna på i skolan och som gjorde intryck, böcker som borde vara med i en svensk kanon, de mest attraktiva huvudpersonerna, dystopier, böcker som väcker aptiten, böcker som filmatiserats.

  SvaraRadera
 4. Oj en massa bra tips, hoppas att jag själv kan hitta tre böcker till varje ...

  SvaraRadera
 5. Någon vecka kanske vi kunde tipsa om valfri typ av fackböcker. Alla har ju olika intressen så det kunde ju inkludera allt från kokböcker och trädgårdsböcker till biografier tänker jag då :)

  SvaraRadera
 6. Jag är lite svag för titelteman (visst ord/typ av ord i titeln som du haft ett antal gånger), då de kan ge en överraskande bredd på svaren. Samma sak gäller för omslag - om det är färg, motiv eller något annat.

  Av de tips du fått i kommentarerna hittills tycker jag bäst om barndomsfavoriter (även om jag lyckas få in sådana i massor av tematrior), fackböcker och mest attraktiva huvudpersonerna, även om den skulle vara jättesvår för mig, som aldrig har haft en crush på en fiktiv person.

  SvaraRadera
 7. Det kanske får bli så någon gång att jag inte riktigt fixar utmaningen själv, en del av era tips är jättesvåra ...

  SvaraRadera
 8. Tema bokhundar? böcker som får en att skratta? böcker som gör en rädd på riktigt? Tema sämsta boken någonsin? Bästa titeln? Obegriplig läsning? Böcker man somnar av? Böcker som visat sig vara något annat än man mindes när man läste om dem? Tema påhittade platser vi älskar?

  SvaraRadera
 9. Böcker man fått i present, omläsningsböcker, böcker som handlar om böcker, böcker med lång titel, böcker med överraskande/snopna slut, fackböcker, naturkatastrofer

  SvaraRadera
 10. finska/finlandssvenska böcker eller författare :) skulle vara intressant att se vilka finska böcker som är populära på andra sidan sjön :)

  SvaraRadera