onsdag 30 november 2011

Mario, Zelda och Sims under granen

Man skulle ju kunna tro att de hårda, platta paketen som brukar ligga under vår gran är böcker, men så är inte fallet. Eller visst, en del är böcker, men många är spel. Jag spelar av och till Sims (PC) alla i familjen spelar Nintendo Wii och dottern spelar i princip allt (PC, WII, Nintendo DS). Därför kommer spel högt upp på önskelistan.

Till dottern har jag i år köpt Supermario Galaxy till Wii och New Supermario till DS. Jag överväger starkt att önska mig Sims Husdjur, det har aldrig tidigare funnits hästar till simmarna!

Jag är också nyfiken på The Legend of Zelda: Skyward Sword till Wii, ett nytt spel som fått bra recensioner. Jag har aldrig spelat Zelda, det vore väl på tiden. Jag undrar om ni vet hur man tänkt kring åldersgränsen på 12 år? De trailers jag sett verkar inte vara mer våldsamma än Supermario, är Zelda mycket svårare? Jag skulle gärna vilja att tösen också ska kunna spela och vet ju att åldersgränser ibland sätts utifrån rätt absurda kriterier, med svenska ögon sett.

3 kommentarer:

  1. Har du provat The book of unwritten tales? Mkt charmigt, klurigt och roligt! Man kan ladda ner demo och prova här: http://bout.kingart-games.com/index.html

    Hälsn. Anna på Böcker & sånt :-)

    SvaraRadera
  2. Jag vill ha nya Zelda-spelet i julklapp :) Har inte provspelat det, men om jag utgår ifrån förra spelet, The twilight princess, så tror jag 12 år är en lagom gräns. Mycket i spelen är ganska enkelt, som t.o.m min 4-åring klarar (ja, jag spelar ihop med henne ibland), men när man kommer till mini-bossar och bossar där man ska få nycklar krävs lite mer listighet och strategi som kan vara svårt för de yngre (och ovana) deltagarna. Här kan det bli en aning läskigare också.

    SvaraRadera