lördag 6 november 2010

Shopping och Bokmässa

En genomgång av oläst tyskspråkig litteratur i bokhyllan visade att jag hade en hel del av den varan. Detta medförde genast ett besök på Bokus och ett besök på Bokbörsen, där jag beställde några fler böcker. Jag har svårt att beskriva logiken bakom detta beteende, men har upptäckt att det är konstant. Så fort jag gör listor över olästa böcker infinner sig ett tvingande behov av att köpa fler. Jag har ju bara i runda slängar 200...

Som många av er kanske förstått kommer vi bokbloggare att ta över Bokmässan nästa år. Eller ja, vi kommer i alla fall att vara i hög grad delaktiga. Vi tituleras numer Bokmässans bloggambassadörer och vi är så klart oerhört stolta över vårt uppdrag. Vi vet i o f s inte så mycket om uppdraget ännu. En del av uppdraget handlar i alla fall om att sparka liv i öka aktiviteten på Bokmässans Community. Pratglada som vi är behöver vi egentligen inte er hjälp, men ni är ändå mycket välkomna att komma och delta i alla spännande (kommande) diskussioner. Se nu till att registrera er och häng med.

Åter till dagens bokköp, jag är mycket nöjd över blandningen mellan gammalt och nytt, seriöst och lättsamt. Tack till flera av er som tipsat i kommentarerna!

Konstsilkesflickan av Irmgard Keun
Den unge Werthers lidanden J.W. Goethe

införskaffades för en ganska billig peng på Bokbörsen

Mordbyn av Andrea Maria Schenkel
Världens mått av Daniel Kehlmann
Porträtt av modern som ung av Friedrich Christian Delius

klickades hem från Bokus. Nu ser jag fram emot att läsa tyskspråkigt under det kommande året.

2 kommentarer:

  1. Mordbyn måste jag skriva upp på min lista. Har Christa von Bern...vad hon nu heter i hyllan också.

    SvaraRadera
  2. Konstigt det där med köpknappen, mycket vill ha mer sa alltid min mormor...

    SvaraRadera