tisdag 9 november 2010

Adams revben - första intrycket

Mitt i all den den häftigt uppblossande tyskyran, som präglat bokbloggosfären de senaste dagarna, vill jag påminna er resenärer om att vi fortfarande är i Afrika. Jag är nu inne på min tredje bok från området, en bok som inte finns med på litteraturlistan, men som kanske borde funnits med. Boken är Adams revben av Nuruddin Farah och första intrycket är fantastiskt bra. Långsamt och eftertänksamt presenteras en ung kvinna, en kvinna jag genast vill lära känna. Jag bli nyfiken på handlingen, förtjust över författarens sätt att på ett stillsamt sätt väcka starka känslor hos mig och jag tycker mycket om beskrivningarna av både personer och miljö.

Somaliskt ordspråk:

Gud skapade kvinnan av ett böjt revben;
och den som försöker
räta ut det, knäcker det.

Det kan väl inte sägas bättre?

4 kommentarer:

  1. Jag har läst den. Oerhört gripande och läsvärd bok.

    SvaraRadera
  2. Hörde ett seminarium med honom på bokmässan, mycket intressant om än något omständlig man!

    SvaraRadera
  3. Mycket, mycket, mycket bra blir mitt omdöme :-)

    SvaraRadera