måndag 22 november 2010

Tematrio - Obehagligt bra

En del böcker är så obehagligt bra. Man måste fortsätta läsa, fast man kanske inte vill veta. Så känner jag t ex för Sofi Oksanens Utrensning. Nuförtiden klarar jag inte läsa böcker som skrämmer mig, ofta läser jag inte ut de böckerna. Men en del är för bra att sluta läsa... Berätta om tre böcker som är obehagligt bra!

1. Ja, jag tar naturligtvis med Oksanens Utrensning på listan, trots att jag bara läst c:a 1/3 ännu. Här finns många obehagliga händelser, en del beskrivna, en del ännu bara antydda.

2. Roslund & Hellströms deckare läste jag under en period, men jag klarar inte längre av dem. Både Odjuret och Box 21 är oerhört välskrivna, men fruktansvärt otäcka berättelser. Den som verkligen gillar deckare bör verkligen läsa detta författarpar.

3. Flickan från ovan av Alice Sebold började jag läsa, men fick lov att avbryta. Jag klarade inte av att veta vad som skulle hända den unga flickan, det blev för otäckt. Jag tror dock att detta egentligen är en mycket läsvärd roman.


"Instruktioner"

Låna gärna bilden om ni vill, men ladda upp den på egen eller er bloggvärds server. Svara i egen blogg eller i kommentarerna här. Om ni svarar i egen blogg, kommentera gärna här så vi hittar er!

9 kommentarer:

 1. Har endast läst "Odjuret" av Roslund & Hellström tycker att den var riktigt obehaglig. Dock måste jag säga att "Flickan från ovan" visst är otäck, men den är även en väldigt vacker berättelse om flickan som följer sina nära och kära efter hon dött. Det var längesedan jag läste den nu, men det är en bok som är värd en omläsning.

  SvaraRadera
 2. jag läser sällan riktigt otäcka böcker och skräckgenren undviker jag helt men några tips har jag. Min trio kommer här.
  http://joanna-ochdagarnagar.blogspot.com/2010/11/tematrio-obehagligt-bra.html

  SvaraRadera
 3. Sent omsider så finns en trio också hos mig.

  SvaraRadera
 4. Roslund och Hellström har jag inte läst men ska nog försöka mig på dem. Morbid nyfikenhet?
  Här finns tre obehagligt bra böcker:

  http://elilaserochskriver.wordpress.com/2010/11/24/obehagligt-och-bra-i-samma-titel-i-veckans-tematrio/

  SvaraRadera
 5. En trio finns nu hos mig, men det blev inte skräck utan vardagsobehag.

  http://www.enligto.se/2010/11/25/tematrio-obehagligt-bra/

  SvaraRadera
 6. Det blev en tematrio till slut även för mig: http://alkb.se/tematrio-obehagligt-bra

  SvaraRadera
 7. Omsider er det en trio på min blogg også.

  http://anitabs.blogspot.com/2010/11/tematrio-ubehagelig-bra.html

  SvaraRadera
 8. Och här kommer min trio: http://textapp.blogspot.com/2010/11/tematrio-obehag.html
  Kul tema!
  /Elin

  SvaraRadera