söndag 21 november 2010

Oksanen briljerar

Nu är det äntligen min tur att läsa Utrensning av Sofi Oksanen. Fast om man ska vara noga lyssnar jag på den i en mycket bra uppläsning av Gunilla Nyroos. Att den här boken överöses med superlativer och fina priset förstår jag väl. Författaren väver en mycket tät, suggestiv stämning utan att texten blir svårläst (svårlyssnad). Jag blir omedelbart indragen i handlingen och mycket engagerad i huvudpersonerna. Trots att jag vet en del av vad som hänt/ska hända hoppas att livet ska vara varsamt mot den unga Zara. Och jag är mycket nyfiken på banden mellan henne och den gamla kvinnan Aliide. Det är nog bra att jag lyssnar på just denna roman, annars skulle jag nog sluka den alltför snabbt.

2 kommentarer:

  1. Vilken bok, fantastisk på alla sätt.
    Om du vill så har du en award att hämta hos mig.
    Ha det gott;)

    SvaraRadera
  2. Först läste jag boken och tyckte den var fantastisk, sedan lyssnade jag på den som radioföljetong och blev om möjligt ännu mer förtjust!

    SvaraRadera