måndag 13 oktober 2008

Så gör prinsessor

Prinsessan vaknar upp till en helt vanlig ny dag. Hon äter tårta till frukost, väljer bland hundratals rosa klänningar, väljer smycken till dagens "outfit" och borstar håret. Sedan blir det åka av... prinsessan ägnar sig åt att spela ishockey, bekämpa drakar och rädda prinsen. Både små flickors upptagenhet av traditionella prinsesslekar och utforskande av mer fysiska aktiviteter och hjältedåd bekräftas i boken, vilket jag uppskattar mycket. Flickor behöver inte välja, de kan vara både söta och kaxiga.

Om ni, som vi, gillar prinsessan kan ni få veta mer om henne här. På prinsessans hemsida kan man bl a läsa om hennes ursprung och vad som inspirerade författaren Per Gustavsson då hon skapades (bl a en av mina favoritfilmer The long kiss goodnight). Här finns också beskrivningar av de andra böckerna om prinsessan och man kan även shoppa lite prinsessprylar.

Den här boken passar bra för barn i förskoleålder. Jag skulle också vilja betona att den inte är en "flickbok", pojkar kan även de behöva få sin uppfattning om vad som är "flickaktigt" reviderad.


3 kommentarer:

 1. Det är min absoluta favoritbok likaså! Köpte en uppskattad målarbok till systerdottern på deras fina sajt.

  SvaraRadera
 2. Jag valde faktiskt den boken till min son när jag köpte bok-happy-meal i förrgår. Det ska bli kul att se hur han reagerar på den.

  Johanna aka bokidioten

  SvaraRadera
 3. En målarbok får det nog bli i julklapp här :-)

  Du måste berätta vad han tyckte Johanna. Och jag måste nog köpa burgare idag :-)

  SvaraRadera