tisdag 28 oktober 2008

Nobelnörd

Jag har haft en liten lässvacka den senaste tiden. Och jag har inte haft lust att varken titta på TV eller spela Sims. Så vad gör jag då? Jo, då ägnar jag mig åt min nördigaste hobby, jag kodar HTML och CSS. Den senaste veckan har jag således skapat en liten sida om Nobelpristagarna. Där tänker jag fylla i vad jag läst, för att se hur min plan att läsa dem alla framskrider. Än så länge har jag bara läst alster av 15 Nobelförfattare. Men jag har införskaffat romaner och noveller av ytterligare 19 författare, som det ska bli spännande att stifta bekantskap med. Om någon är intresserad att se en lista över min nåblaste litteratur finns den lilla sidan här.

11 kommentarer:

 1. Trevlig lista, och många bra läsupplevelser. Kul att du har "Han med foten i klaveret" med Saul Bellow. Håller precis på att läsa den novellsamlingen. Har tidigare läst "Professorns December" av Bellow, och han är en otrolig författare.

  SvaraRadera
 2. Åh, fin lista! En sån har jag också (plus många andra listor), fast utan html-kunskaper hamnar mina i Excel. :-(

  SvaraRadera
 3. Väldigt tydlig lista. Igår fick jag hem mina första; Nobellerna och Mannen utan öde. Tack vare dig!

  SvaraRadera
 4. Så kul Peter att höra positivt om Bellows, jag ser fram emot att läsa om "Han med foten i klaveret" på din blogg.

  Jag har ett excelblad över alla mina böcker, men HTML är kul. Och så rogivande att ägna sig åt när man inte orkar med så mycket annat.

  Hoppas du blir nöjd Svartanova, och det tror jag att du blir :-)

  SvaraRadera
 5. Om du vill läsa Grass och inte riktigt känner för Blecktrumman kan jag rekommendera Krabbans gång.
  Handlingen kretsar delvis kring en verklig händelse, sänkningen av fartyget "Wilhelm Gustloff". Omkring 10 000 döda i världhistoriens största fartygskatastrof (finns bra info. på Wikipedia).

  SvaraRadera
 6. Men så fint! Jag vill också ha en sån. (har samma projekt)

  SvaraRadera
 7. Om du är ngt van med HTML, men inte vill göra allt själv kan du gärna kopiera min kod Snowflake.

  SvaraRadera
 8. Tack! Det gör jag gärna. Eller, ber nån annan att hjälpa mig göra... :-)

  SvaraRadera
 9. Åh, elegant! Den här listan ska jag använda mig av...jag har länge varit sugen på att läsa fler nobelpristagare.

  Är CSS svårt? Jag fuskar ibland lite med html och wordpress gör det ju möjligt att pilla lite med css, så jag är lite nyfiken på CSS?

  SvaraRadera
 10. Nej, jag tycker inte att CSS är svårare än HTML. Men, jag kan ju inte CSS i grunden, utan brukar mestadels söka efter den info jag behöver för stunden. Hela min blogg är tillfixad med CSS. Jag brukar läsa mig till saker på http://www.atiger.pp.se/dok/styltext.html eller http://www.mako4css.com/ Eller så googlar jag, det brukar funka. Det är ju kul att pilla lite :-)

  SvaraRadera