torsdag 2 oktober 2008

Utgallring på bibblan

Fick mail idag på jobbet om att man gallrat ut böcker på vårt bibliotek, som nu kunde köpas för 5 kr/st. Jag har ju tidigare uttryckt viss oro kring detta med utgallring och kände mig genast manad att ge några böcker ett nytt omhuldande hem. Och visst visade det sig att jag hade rätt, man hade gallrat ut fina kvalitetsböcker. Det var mycket svårt att begränsa inköpen, men till sist hade jag valt ut 4 juveler som fick följa med mig hem. Trogen mitt bloggtema satsade jag på Nobelprisade författare:

Han med foten i klaveret av Saul Bellow

Tåget från Rhodesia av Nadine Gordimer

Aké av Wole Soyinka

Bikupan av Camilo José Cela

Jag är mycket nöjd med min räddningsaktion och tror att böckerna kommer att skänka stor glädje till alla som läser i detta hem (dvs till mig).

2 kommentarer:

  1. Du är citerad i SvD!!!

    Kolla: http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_1819575.svd

    SvaraRadera
  2. Hehe, jag tycker ju ofta att jag säger kloka saker som borde citeras. Och så blir jag för första gången i mitt liv citerad i rikspress när jag pratar om sån't jag inte har en susning om :p Men stolt som en höna är jag så klart och måste nog skriva ett inlägg om detta. Tack Marianne!

    SvaraRadera