lördag 4 oktober 2008

Bokklubb

Ojsan, hastigt och lustigt blev jag med bokklubb. Jag som inte tänkt att någonsin gå med i någon ny. Jag har så klart genom åren varit med i de flesta, vilket jag har väskor som bevisar. Men, nu för tiden finner jag nästan aldrig några böcker jag vill ha i erbjudandena. Dessutom missar jag ofta att avbeställa och får hem böcker jag inte vill ha. Men, så hittade jag det här oemotståndliga erbjudandet. Jag började provläsa Maryse Condés Segu och blev genast mycket intresserad av berättelsen. Som extrabok medföljde Utvandringens tid av Tayeb Salih. Denna bok brukar räknas till en av de främsta arabiska romanerna under 1900-talet. En STOR fördel med denna bokklubb är att man inte förbinder sig att köpa något och man får inget hemskickat om man inte beställt det.

9 kommentarer:

 1. Det kliar i fingrarna efter att klicka hem böckerna från Adlibris eller i alla fall låna hem dem. Känner stor lust till att införliva fler olika berättelser i mitt läsande, att lsäa arabiska författare etc. Fast jag vill så gärna att jag inte kan fokusera på det jag läser... som att jag överladdar min läsning, ägnar mig därför nu åt annat än att vidga perspektiven alltför mycket. ;-)
  Gillar skarpt Adlibris satsning, inspirerande även om man inte hakar på deras erbjudanden!

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag tänkte på dig när jag läste DN:s artikel om att Bonnier audio ger ut Klassiska kvinnor - böcker av flera intressanta som exvis Emily Brontë ("Svindlande höjder"), Marguerite Duras ("Älskaren"

  SvaraRadera
 3. Segu har jag läst och kommer ihåg att jag tyckte mycket om den. Ordfronts bokklubb har också liknade böcker med som vi råkar få hem av misstag och visar sig vara pärlor

  SvaraRadera
 4. Ja, det gäller att inte gömma bort att man läser också för att njuta, Hermia. Jag varvar nytt med lite mer lättsmälta svenska klassiker.

  Ann-Sofie, du skulle bara veta hur många ggr jag suttit och läst och önskat mig den serien.

  Aha, Ordfronts klubb ska jag kolla in -- men INTE gå med i... kanske...

  SvaraRadera
 5. Tyckte också att det var ett oerhört trevligt iniatitiv från Adlibris!!

  SvaraRadera
 6. Et tu Ivana? Alla människor tycks ha blivit galna och infört köpstopp. Å andra sidan tror jag att få lyckas genomföra stoppet :-p

  SvaraRadera
 7. Ja visst var det ett bra tillfälle att göra bektskap med författare man annars kanske missat, Amoroso.

  SvaraRadera
 8. Lyran. Man kan alltid ha drömmar? :-) Det finns en bok som heter Köp inte den här boken. Det är just vad jag ska göra det (eller låna kanske...) Den handlar just om köpstopp. Beundransvärt om det är någon (?) därute som lyckas.

  SvaraRadera
 9. Nja köpstopp tror jag inte skulle funka så bra, i alla fall inte för mig. Dessutom blir de nog oftast inte så långvariga. Men att låna, byta, handla klimatsmart, begagnat osv kan vi nog bli bättre på.

  SvaraRadera