måndag 6 oktober 2008

Jag vill ha mina nya skor

Den lilla prinsessan är en mycket egensinnig, charmerande och frågvis liten flicka. Hon är också nyfiken, temperamentsfull, uppfinningsrik och envis. Hon påminner faktiskt rätt mycket om någon jag träffar dagligen. Den lilla prinsessan bor i ett stort slott med tinnar och torn, tillsammans med mamma drottningen och pappa kungen. Slottet är fullt med vänner att leka med: statsministern, amiralen, generalen, mjukdjuret Fabian, hunden Skruff och katten Kisse. Dessutom kan man ägna sig åt att ställa till med förtret för husan och kocken.

I Jag vill ha mina nya skor av Tony Ross har prinsessan just fått ett par nya, röda finskor. Först vill hon absolut inte prova dem, sedan vägrar hon ta av dem. Kungen bestämde då att hon fick ha dem på om hon var rädd om dem. Men, det är mycket svårt att vara så försiktig att man inte smutsar ner sina skor...

Den lilla prinsessan, som bor i mitt hus, är mycket förtjust i sin nya bok. Vi har läst den flera gånger och det är tydligt att min lilla har funnit någon att identifiera sig med. Textmassan är precis lagom för en tre-årig lyssnerska, boken innehåller flera aha-upplevelser för henne och berättelsen lockar till glada skratt. Illustrationerna är otroligt fina, glada, uttrycksfulla och detaljrika.

Boken rekommenderas varmt till alla små egensinniga prinsessor i förskoleåldern.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar