torsdag 9 oktober 2008

Ett litet snedsteg

Nu borde här naturligtvis komma utgjutelser över den nye Nobelpristagaren Le Clézio och beskrivningar av hur angelägen jag är att läsa hans böcker. Men, icke! Jag blev distraherad på vägen, kan man säga. Några av Le Clézios böcker har getts ut i Sverige av ett litet bokförlag Elisabeth Grate Bokförlag (grattis till det prestigefyllda priset!). Jag besökte så klart sidan för att titta lite närmare på deras urval. Och jag hittade så mycket intressant!

"A. lämnar mig inte i fred. Han älskar mig. Han tröttar ut sig med att tämja mig, förvandla mig, med den storsinta förhoppningen att senare få begrava mig på samma kyrkogård som han."

Detta suggestiva citat är från romanen Stilla av Ying Chen. Den som följer min blogg vet redan att jag hyser ett stort intresse för Kina, och här tycks jag äntligen ha hittat de kvalitetsböcker jag länge sökt. Att författarinnan är bosatt i Kanada sedan 1989 väljer jag att bortse från.

Dessutom hittade jag två böcker av Claude Kayat som jag tror att jag kommer att älska. Vad sägs om titlarna Mohammed Cohen - den arabiske juden och Den trettonde lärjungen?

3 kommentarer:

 1. "Mohammed Cohen" har jag läst, fast det måste ha varit på gymnasiet. Tyvärr minns jag ingenting utöver titeln ... vilket antagligen säger mer om mig än om romanen.

  Och visst är det underbart att det är ett litet förlag som ger ut Le Clézio! Fler böcker på marknaden till oss :-)

  SvaraRadera
 2. Jag kan ju inte påstå att jag minns så mycket av det jag läste på gymnasiet heller -- fast det var ju vääääldigt länge sedan :-)

  Jag fuskade på ditt fredagscitat och googlade idag *skäms*

  SvaraRadera
 3. Mmmm, det fanns mycket jag fick begär efter hos Elisabeth :-)

  SvaraRadera