onsdag 30 juli 2008

Tema: Kina - Mina i Kina

Mina i Kina av Anna Höglund

En regnig dag börjar Mina bläddra i en bok som råkar ligga framme. Det är fina bilder i den. Så börjar Mina läsa boken om det gamla Kina - Mittens rike. Hon läser hela dagen. Hon läser hela kvällen. Och hon läser halva natten. Mina drömmer om Mittens rike och bestämmer sig för att resa dit. Kåge inser att han inte kan hindra henne. Så han hjälper till att packa i stället. I Kina är allt annorlunda. Utan allt det Mina är van vid vet hon inte riktigt vem hon är. Mina känner sig övergiven, fastän det är hon själv som rest iväg. Mina känner sig ensam tills hon en dag träffar en gammal björn i parken. Han visar Mina templet, som hon känner igen från sin dröm. Då förstår Mina att hela världen sitter ihop, att allting hör samman. Nu kan Mina resa hem igen.

En underbar liten enkel bok som fint beskriver de stora existentiella frågorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar