måndag 21 juli 2008

Sjuk och Pamuk

Jag har en hemsk förkylning och är nu inne på fjärde dygnet med rejäl feber. Samtidigt försöker jag lyssna på Orhan Pamuks Snö. Men så otroligt långrandig den är, med utvikningar så långa att man totalt tappar bort sig. Jag undrar hur mycket som orsakas av febern och hur mycket jag kan skylla författaren för. Dessutom verkar boken mer vara en politisk-religiös faktabok, än en skönlitterär roman. Ja, vi får väl se om jag orkar genom hela...

9 kommentarer:

 1. Jag är sympati-förkyld med dig! :-) Är så himlans täppt att jag får ont i ögonen av att ligga uppe sent och läsa. Visst är det tragiskt :-)

  SvaraRadera
 2. Jag vet Dora, jag kan bara läsa lite och lyssnar på CD-böcker resten av tiden. Men kul med en "sjukkompis" i alla fall.

  SvaraRadera
 3. Jag höll i Snö innan jag gick på semestern men ställde tillbaks den i hyllan på jobbet. Det kanske var lika bra det, i alla fall just nu. Trist vara sjuklig så här på sommaren, hoppas du kryar på dig. Jag jobbar på det.

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas du piggnar till snabbt också. Snö är förmodligen en bra bok, men den var inte alls vad jag förväntat mig. Nu när jag läst lite om den inser jag att det var ett tokigt val just nu. Men, iofs tror jag inte att JAG skulle tyckt så väldigt bra om den om jag varit frisk heller.

  SvaraRadera
 5. Tack Ivana, det var skönt att höra att din upplevelse var så lik min :-)

  SvaraRadera
 6. Jag började också läsa "Snö", men gav upp rätt snabbt... den var ganska trist, tyckte jag.

  SvaraRadera
 7. Jaa, den är inte så lite trist Martina, suck. Nu har jag lyssnat genom drygt hälften och tar väl mig genom resten också. Då kan jag i alla fall pricka av Pamuk på min Nobel-läslista. Men det övergår mitt förstånd att han faktiskt fått Nobelpris...

  SvaraRadera