onsdag 9 juli 2008

I min bokhylla

Nu har jag äntligen listat alla mina böcker. Eller rättare sagt alla mina skönlitterära böcker, facklitteratur är väl av mindre intresse i det här sammanhanget. Jag valde att återskapa min bokhylla hos Bokhyllan trots att jag där saknar möjligheten att skapa egna intressanta kategorier utifrån t ex författarens kön och nationalitet. Men, detta får duga tills jag orkar göra ett Excel ark i stället.

Som synes har jag 367 böcker för tillfället. Jag trodde de var färre efter den senaste urrensningen. Och av dem är 45 olästa. Det är för många olästa, i mitt tycke, och desutom väntas paket från Bokus. Max 10 % oläst tycker jag är rimligt, innan jag får lov att införskaffa fler. Nu är ju dilemmat att en del av de olästa böckerna stått där i många år. Och jag kommer nog aldrig att få lust att läsa dem. Så för att få lov att köpa fler böcker måste jag nog göra mig av med några till. Detta tänkte jag göra via BookCrossing.

Betygssättningen blir också lite orättvis (men jag är ju i o f s av den åsikten att betygssättning sällan tillför något värdefullt) eftersom det är många år sedan jag läste en del av böckerna. Så många böcker har helt enkelt betyget 3 för att jag inte minns dem så väl. Några böcker har således troligen oförtjänt höga betyg och relativt många har nog egentligen lite för låga.

Nåväl, för den nyfikne kan nu mina böcker beskådas om man klickar på bilden där uppe till vänster. Bilden har jag ritat och den föreställer mitt skrivbord och en av mina bokhyllor (som kan beskådas på foto några inlägg längre ner). Man kommer numer också till min bokhylla om man klickar på ovan visade bild i högermarginalen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar