lördag 12 juli 2008

Jag vann en bok!

Jag vann en tävling, jag vann en bok! Hurra! Och inte vilken bok som helst heller, utan en som jag verkligen ville ha. Emm lottade ut 3 ex av Diane Wei Liangs Jadeögat till de som kunde svara på frågan "Vilken svensk deckarförfattare har översatts till flest språk?" Jag skyndade mig att maila för jag var ganska säker på att rätt svar var Henning Mankell. Och jag vann! Ni som känner mig vet ju att jag är speciellt intresserad av att läsa om Kina i olika sammanhang, så denna vinst gjorde mig så glad. Tack Emm!

På förlaget Alfabeta kan man läsa följande om boken och författarinnan:

Diane Wei Liang Jadeögat

Mei, en 30-årig singelkvinna, har just startat en detektivbyrå i Peking. Hennes första uppdrag visar sig bli mer privat än vad hon först hade anat. Hennes sökande efter en försvunnen jadesten låter henne inte bara ta del av en mörkare del av Kinas historia, utan leder henne också in i hennes egen familjs hemligheter och lögner.

Jadeögat ger en spännande och fascinerande inblick i dagens moderna Kina. Med lätt hand fångar Diane Wei Liang storstaden Peking, från det brusande stadslivet med sina nudelbarer till skönheten i Den förbjudna staden.

Diane Wei Liang föddes samma år som kulturrevolutionen i Kina började (1966) och växte upp i arbetsläger. Hon deltog vid studentupproren vid Himmelska Fridens Torg 1989 men lämnade sedan landet för att studera vidare i USA. Hon har skrivit om sin uppväxt och om livet i Kina från kulturrevolutionen till idag i boken Lake with no name.

5 kommentarer:

 1. Grattis!!!

  Jag tänker alltid på dig och "dotra" när det är nått med Kina, senast igår såg jag "Cooking in the danger zone" på TV just om Kina.

  SvaraRadera
 2. Ja, det sprider sig lätt det där :o)

  SvaraRadera
 3. Den där slank med i en deckarpockettrave jag köpte nyligen, nu åkte den upp några hack i prio-ordningen. =)

  SvaraRadera
 4. Just wanted to say congratulations on winning the competition.

  Felicity

  SvaraRadera
 5. Ja, jag hoppas den är bra Snowflake.

  Thanks Felicity :hug:

  SvaraRadera