lördag 5 juli 2008

Fyra sanningar och en lögn

Jag blev utmanad av Marianne och det kan ju vara kul att ljuga lite :o) Fyra av påståendena är sanna, ett är en blatant lögn. Men, kan ni gissa vilket?

1. En gång hade jag lite småtråkigt på julafton. Så jag bestämde mig för att åka ubåt och på havets botten hittade jag ett gammalt skeppsvrak.

2. En gång körde jag vilse i Golanhöjden. Jag passerade taggtråd, körde på minerad väg och hölls under vapenhot innan jag förstod att jag nog kört galet.

3. En gång bodde jag och maken på bordell i Kuala Lumpur. Maken blev tillfrågad om hur många timmar han ville ha rummet och möttes av beundrande blickar då han svarade att han hade tänkt stanna några dygn.

4. En gång träffade jag en kungason från Öst Timor. Han bjöd hem mig så jag fick träffa hans vänner och under kvällen sjöng vi Abba-sånger.

5. En gång smet jag in bakvägen på Towern för att titta på Kronjuvelerna. Jag låtsades att jag redan varit inne och tappat min plånbok för att slippa stå och köa.

Sanningen är avslöjad och kan läsas bland kommentarerna!

12 kommentarer:

 1. På resor kan vad som helst hända men u-båt på julafton tror jag inte på.

  SvaraRadera
 2. Det menar du inte? Tycker du inte att det verkar vara ett realistiskt scenario? Men, men jag tänker inget avslöja ännu...

  SvaraRadera
 3. U-båt på julafton? Det tror jag faktiskt på, om du befann dig i ett land där man inte firar jul.

  Golanhöjderna är lögn, eftersom du nog inte hade kommit så långt att du hade kunnat komma ut på minerad väg innan du blev stoppad.

  SvaraRadera
 4. Det var ju en klurig tanke Marianne, men jag kan allt avslöja så mycket som att man firar jul i detta land -- åtminstone för turisterna.

  Tror du inte att en ovan kartläsare som drabbats av ökenvinden kan irra bort sig i Golanhöjderna? Nåja, jag säger intet mer om detta i nuläget.

  SvaraRadera
 5. Jag tror att nr 5 är en lögn. Du har säkert gjort just detta, men på en annan plats.

  SvaraRadera
 6. Aha, Pi tror att jag trixat med en slamkryparvariant. Ja, man kan ju inte så noga veta. Har jag verkligen varit så fräck att jag lurat mig in i självaste Towern?

  SvaraRadera
 7. Jag tror inte på 1:an :)

  SvaraRadera
 8. Men Emelie, tror du verkligen att jag bott på bordell???

  SvaraRadera
 9. Tror inte heller på 5:an, den verkar för sannolik för att passa in (eller var 3 rätt? Hav förbarmande med ett trögt sinne)! Mon dieu, vad du varit med om massor, Lyran, vad som än är sant!

  SvaraRadera
 10. Fyra är sanna om än lite tillspetsat formulerade. Ni verkar således vara överns om att jag träffat kungasonen från Öst Timor och att jag bott på bordell. Men osäkerheten angående Golanhöjder, ubåtstripp och Towern är större. Mja, ni får allt vänta lite till innan jag berättar mer...

  SvaraRadera
 11. Kronjuvelerna är nog lögn. Som jag minns det var det nästan omöjligt att se på dem från andra hållet eftersom de skickar alla turister på ett rullband runt juvelerna.

  SvaraRadera
 12. Dags för sanningen att komma fram.

  1. Jodå visst har jag åkt ubåt en julafton. Det skedde på Gran Canaria och var en både häftig och skrämmande upplevelse. Jag har ju lite klaustrofobiska tendenser och gillar inte heller vatten speciellt mycket, så det var en utmaning.

  2. Och tyvärr är det sant att nog desperata turister kan virra bort sig så eländigt i gränstrakterna i norra Israel. Militärerna fick ett gott skratt när de insåg att vi faktiskt var tokiga turister som försökt köra upp på en snöklädd topp, som visade sig ligga i Syrien. Vi var tvungna att köra tillbaks samma väg och fick noggranna instruktioner att hålla oss på den asfalterade delen av vägen då minor fanns nergrävda på den uppgrävda väghalvan. Det var nervöst...

  3. Kommer man nog trött och smutsig, efter att ha rest en hel dag i Malaysia, är man inte så nogräknad med hotellstandarden. Vi fick hög status på hotellet och t o m rena lakan i sängen...

  4. Och käre Gerald, son till en kung på Öst Timor. Han var en mycket trevlig ung man som studerade till veterinär i Yogjakarta. Hans far var förvisso kung över en del av Öst Timor och Gerald och hans vänner älskade Abba.

  5. Nej, detta är naturligtvis inte sant. Jag är en väluppfostrad svensk kvinna som naturligtvis står i kö och väntar på min tur. Fattas bara! Dock känner jag en kvinna som lyckats lura sig till en titt på juvelerna genom att ljuga sig in bakvägen.

  Så grattis till Pi, La Bibliofille och dieva för skarpsynta iakttagelser. Folkets jubel, applåder, lite blommor och pokaler är ni allt värda.

  SvaraRadera