lördag 12 juli 2008

Lästrio - Debutböcker


Veckans lästrio handlar om debutböcker. Jag har här valt tre författare som intresserar mig, vars debutromaner jag dock ännu inte läst.


Martina Lowden Allt

Marina Lowdens självbiografiska debut Allt har rosats på kultursidor och i bokbloggar. Det här verkar vara en mycket originell och intressant bok, SvD skrev "Något av det mest upplivande, roliga och intelligenta jag har läst på länge".Linda Olsson Nu vill jag sjunga dig milda sånger

Denna roman får varma rekommendationer i många bokbloggar. Det är möjligt att berättelsen är lite för mild och vacker för mig, men jag ska försöka läsa den förutsättningslöst och ge mig hän. Tidningen Norra Västerbotten skrev "Kan vara den vackraste bok jag läst. Någonsin."


Susanna Alakoski Svinalängorna

Susanna Alakoski fick Augustpriset 2006 för romanen Svinalängorna, vilken beskrivits som "en skakande berättelse om klassamhälle och barns utsatthet och överlevnadskraft". Det låter som något i min smak.

6 kommentarer:

 1. "Allt" tyckte jag si och så om. "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" tyckte jag verkligen om. "Svinalängorna" står i bokhyllan och väntar på att bli läst.

  Har du läst John Ajvide Lindqvists,Låt den rätte komma in?

  SvaraRadera
 2. Nej jag har inte läst ngt av John Ajvide Lindqvist. Jag har förstått att han skriver skräck och det tror jag att jag är för mörkrädd för att läsa. Fast jag ska nog testa en så småningom...

  SvaraRadera
 3. Grattis till vinsten! Jag vill också läsa den boken. Det får bli bokandeln på måndag.
  Jag är otroligt inponerad av din blogg! Vilken energi du har.
  Hoppas att ni är hemma den 25/7 för då är ni bjudna på födelsedagskalas hemma hos oss kl. 15. Kram till hela familjen.

  SvaraRadera
 4. Hej anonyma G! Vi kommer gärna på kalas, men hoppas vi kan ses innan dess. Fast just nu har lillan 39 i temp :-(

  SvaraRadera
 5. Alakoski tycker jag är jättebra, osentimental och direkt. Men du kanske ska sänka förväntningarna på Olsson...

  SvaraRadera
 6. Japp, osentimentalt är ju min stil. Jag har inte så höga förväntningar på milda sånger, men tycker att jag gott kan försöka mig på att läsa sådant som inte är min stil också.

  SvaraRadera