fredag 11 juli 2008

Kulturfyran - Tema Bibliotek

Bli en LibraryLovers du också
Veckan Kulturfyra på Kulturbloggen passade mig precis. Jag är glad att jag som vuxen nu äntligen hittat tillbaks till min barndoms fristad - biblioteket. Och jag vill naturligtvis att min dotter också ska bli hemtam i bokliga miljöer.


1. Hur skaffar du de flesta av de böcker du läser? Köper eller lånar? Köper inbundna böcker eller pocket?
Nu för tiden är fördelningen mellan köpta och lånade böcker ganska jämn. Jag köper nästan bara böcker jag vet att jag vill äga och lånar resten på bibblan. När jag handlar köper jag mestadels pocket eller CD-böcker på Tradera.

2. Hur ofta går du på bibliotek?
Ungefär 1 gång i månaden.

3. På bibliotek finns ju ofta nuförtiden datorer att sätta sig vid och surfa och filmer att hyra också och en tidningshörna. Där brukar också arrangeras konstutställningar. Utnyttjar du bibliotek till något mer än låna böcker?
Jag har en 3-åring och vi har varit på en del uppskattade evenemang.

4. Och ja: vilken bok läser du just nu?
Just nu har jag faktiskt tre på gång samtidigt:
Kristina Lugn - Stulna juveler
John Steinbeck - Öster om Eden
Håkan Nesser - En helt annan historia

3 kommentarer:

 1. Den här måste jag också göra. :)

  SvaraRadera
 2. Kul att du hittade till Kulturfyran. Det kommer en ny varje torsdag. Visst är bibliotek underbara platser förresten.
  RS
  kulturbloggen.com

  SvaraRadera
 3. Ja, den här fyran var bra och jag ska kolla in dem i fortsättningen också.

  SvaraRadera