lördag 26 juli 2008

3-årspresent, tips önskas

Jag fick så många bra tips på böcker till vår lilla sjuåriga kompis att jag tar tillfället i akt och ber om mer råd. Min lilla tjej fyller snart tre och jag vill gärna önska/köpa några nya böcker till henne. Tidigare har hon tyckt mycket om böcker som Bu och Bä ... och Busiga bebben .... Nu tycker jag att det är dags att introducera böcker med lite mer text och handling i. Lillan tycker att många saker är otäcka och farliga, hon är rädd för spindlar, spöken m.m. Jag tycker att hon behöver lära sig att små flickor kan vara kaxiga och starka. Tacksam för tips!

7 kommentarer:

 1. Kanske böckerna om prinsessor skulle passa din lilla flicka.

  http://www.prinsessor.nu/index.php

  /Minna

  SvaraRadera
 2. Åh så kul böcker! Tack för tipset, en prinsessbok ska vi önska i present. Lillan brukar ju gå omkring och hävda att hon är en "pisessa".

  SvaraRadera
 3. Kanske Storm-Stina av Lena Andersson? Om en tös som är rädd för oväder men ändå törs gå ut i stormen tillslut... Den gillade jag.

  SvaraRadera
 4. Den verkar ju jättebra Linnea. Tyvärr hittar jag den inte till salu just nu, men den kanske kommer igen. Annars får vi låna på bibblan. Tack!

  SvaraRadera
 5. Historien Om Någon av Egon Möller-Nielsen och Åke Löfgren, Gittanböckerna av Pija Lindenbaum (speciellt Gittan och gråvargarna), böckerna om Mamma Mu (speciellt den där hon gungar och den där hon snickrar) och alla böckerna om Pettson och Findus.

  SvaraRadera
 6. Tack Aicha för bra tips, Historien on Någon har vi t o m sedan jag var liten :-)

  SvaraRadera
 7. Jo jag har hittat flera hos dig Ivana, framför allt kommer vi att köpa "Den dagen" så småningom. Eftersom jag dessutom arbetat med traumatiserade flyktingbarn tyckte jag att det var jättebra när jag hittade boken via din blogg :-)

  SvaraRadera