tisdag 29 juli 2008

Lästrio - överskattade böcker

Här är en ny kul lästrio ihopknåpad av Petra. En del böcker måste man bara läsa. Alla, tidningar, vänner och bekanta propsar på att du bara måste läsa just den eller den boken. Så gör man det och blir besviken. Eller man ser en bok som hela tiden ligger på topplistan och alla pratar om den men själv tyckte man vad då?

Vilka böcker är de mest överskattade du läst?

1. Milleniumtrilogin Jag tycker att detta är något av den sämsta smörja som skrivits. Karaktärerna och handlingen saknar fullständigt trovärdighet och författaren tycks i stället ha satsat på sex och sadism.

2. Snö Hur har Pamuk kunnat få Nobelpris? Är hans andra böcker ofantligt mycket bättre? Snö är så långrandig och full av ointressanta utvikningar att boken knappt är läsbar (lyssenbar i mitt fall).

3. Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät Jag måste i ärlighetens namn säga att jag inte läste ut boken. Jag tror aldrig jag försökt läsa något så pretentiöst och pompöst i hela mitt liv. Jag håller mig på avstånd från Coelho i fortsättningen.

6 kommentarer:

 1. Tack. Äntligen en till som genomskådat Milleniumtrilogin. Vi borde räknas som skyddat minoritet eller något, så aggressiva som folk blivit när man försökt säga något kritiskt om de där. Eller den, för jag läste bara första.

  SvaraRadera
 2. Men Snö tyckte jag om. :-)

  SvaraRadera
 3. Jag skyller på att jag hade hög feber under första halvan av boken :-) Snö, alltså.

  SvaraRadera
 4. Vi hade Snö som cirkelbok för några månader sedan (på mitt initiativ) och många tycker som du. Jag förstår bara inte - jag tyckte hela stämningen i boken var magisk. Har aldrig läst din blogg förr, så jag vet ju inget om dig, men kanske beror det på vilket förhållande man har till snö? ;-)

  SvaraRadera
 5. Jag har funderat mycket på varför jag inte uppskattar boken. Jag gillar snö :-) Och jag är intresserad av politik. Men jag tycker att ramberättelsen är för absurd och jag bryr mig inte om karaktärerna. Dessutom uppskattar jag allt mer författare som kan uttrycka sin mening utan "tjat". Jag har nyligen med stor förtjusning läst Hemingway, Pär Lagerkvist och Hjalmar Söderberg. Jag är allt rätt kräsen...

  SvaraRadera
 6. Glömde att önska dig fulla bokhylla välkommen till min blogg, jag kommer att följa din med intresse :-)

  SvaraRadera