onsdag 2 juli 2008

Bokköp

Tänk att man kan bli så lycklig av att shoppa. Det är lite pinsamt, måste jag erkänna. Men idag har jag för första gången sedan vi fick barn (för snart två år sedan) shoppat till bara mig :o)

Det märktes dock att jag inte köpt böcker på länge. En pocket på Akademibokhandeln kostar 69 kr! Förvisso hade de erbjudande om tag 4 - betala för 3, men ändå. Jag bestämde mig för att nätshopping i vilket fall är min melodi. Så jag gick i stället in på Åhléns för att köpa lite husgeråd. Väl vid kassan upptäckte jag att de hade pocketböcker för 29 kr OCH tag 4 - betala för 3. Det blev inga husgeråd utan i stället fyra böcker:

Kerstin Thorvall - När man skjuter arbetare
Elsie Johansson - Kvinnan som mötte en hund
Anna-Karin Palm - In i öknen
Kristina Lugn - Stulna juveler

Inga av ovan nämnda titlar stod på min läslista, men jag kunde inte motstå dem. Kristina Lugn köpte jag på rekommendation av La Bibliofille.

Och när jag kom hem rusade jag till datorn för att fortsätta handla. Jag gick in på Bokus, där en pocketbok kostar 39 kr. Dessutom hade de också erbjudande ta 4 - betala för 3 på en hel del böcker. Jag hade svårt att begränsa mig, men till slut låg de här böckerna i min kundkorg:

Linda Olsson - Nu vill jag sjunga dig milda sånger
Chimamanda Ngozi Adichie - En halv gul sol
Jenny Diski - Den motvilliga resenären
Catarina Lilliehöök - Mei wenti! Inga problem!
Per Petterson - Ut och stjäla hästar
Iris Johansson - En annorlunda barndom...
Gerd Brantenberg - Egalias döttrar
Doris Lessing - Martha Bra gift En fläkt av stormen
Instängd Staden med fyra portar

Det är naturligtvis Amoroso som inspirerat mig att vilja läsa Nu vill jag sjunga dig milda sånger. På Bokhora läste jag att Håkan Nesser rekommenderade Ut och stjäla hästar och det gjorde mig så klart nyfiken. Dora tipsade mig om Den motvilliga resenären och den ser jag fram mot all läsa. Dessutom stod jag faktiskt och höll i Shantaram Marianne, men den var ju så tung! Jag behöver nog kanske köpa den i annat format eller hoppas att någon läser in boken på CD :o)

Egalias döttrar blev jag jätteglad att hitta. Den lånade jag ut för 15 år sedan och fick aldrig tillbaks. Nu ska jag fnissa mig genom den en gång till.

11 kommentarer:

 1. Men det är ju det jag säger, Shantaram har allt! Inbyggd muskelträning, till och med :-)

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att Du köpt bok lite på grund av mig, känner mig mycket hedrad! Du kan omöjligt bli besviken på Kristina Lugn, hon är så sagolikt underbar att jag upphöjt henne till min husgud.
  "En halv gul sol" och "Ut och stjäla hästar" (läste den också inspirerad av Håkan Nesser!)är två mycket bra böcker, tror säkert att Du blir nöjd med dem!

  SvaraRadera
 3. Jag gillade också "Ut och stjäla hästar" och Kristina Lugn kan ju faktiskt aldrig vara fel. Säger jag som inte ens läser poesi. Men jag gör några små undantag för Lugn och Åkesson.

  SvaraRadera
 4. Well, it seems you didnt get to buy your kitchen utensils, but interesting books. I was interested in the one by Kerstin Thorwall. The page translated the title to "When you shoot workers". I am presuming that it isnt that exactly.

  Felicity

  SvaraRadera
 5. Ja, du Marianne jag får väl börja bygga lite muskler så jag klarar av den lite tyngre läsningen :0)

  Jag har redan kikat lite i Lugns bok, den innehåller 2 diktsamlingar och ett drama. Och jag har redan läst och myst en del. Jag brukar inte heller läsa poesi Pi, detta är den andra lyrikbok jag någonsin införskaffat.

  That title Felicity is a reference to a tragic event in the 30s when a few workers were shot by the military during a working conflict. But the book is about a young girl who was "sacrifacable" in other ways.

  SvaraRadera
 6. Mei wenti! Inga problem!"
  är en av de roligaste skildringarna av kina som jag läst. Om kulturkrockar osv. När man har varit i Kina känner man igen en del faktiskt. Lyllos dig som har den kvar att läsa!

  SvaraRadera
 7. Ja, den ser jag faktiskt fram mot att läsa Dora :o)

  SvaraRadera
 8. Fina inköp, verkligen. Läste om min egen husgud Doris Lessings Martha Quest-serie i vintras, och den var så bra så bra fortfarande. Hon och Diski känner förresten varandra. http://snowflakesinrain.wordpress.com/2008/06/21/
  doris-och-jenny-forfattarkoppling/

  SvaraRadera
 9. Tack för tipset snowflake, det var kul att få veta lite mer om båda författarinnorna. Jag har hittills bara läst de två böckerna om Ben av Lessing. Jag tyckte den första var bra, men den andra bara so-so. Ser fram mot att läsa hennes "stora" serie.

  SvaraRadera
 10. Oh, vad underbart med bokshopping! Jag beundrar dig som kan stå emot att handla böcker i bokaffärer (trots priserna). Jag kan inte låta bli att ibland fylla någon kasse och strutta hem med det, trots att jag egentligen inte har råd. Hihi. Nu vill jag sjunga dig milda sånger, är en helt fantastisk bok verkligen. Blir kul att veta vad du tycker om alla böckerna! :)

  SvaraRadera
 11. Jessica, jag kan lätt stå emot för jag räknar på hur många fler böcker jag får för pengarna om jag handlar på nätet :o) Fast egentligen tycker jag att det är tråkigt att skillnaden är så stor. Jag skulle hellre vilja handla i bokhandel, helst en liten där man kan prata lite böcker med personalen.

  SvaraRadera