tisdag 18 februari 2014

Pluggsugen

Jag börjar allt bli sugen på att fortsätta plugga nästa höst. Och B-kursen på Linnéuniversitetet innehåller en mycket intressant delkurs:

Delkurs 2: Utomeuropeisk och postkolonial litteratur (7,5 hp)

Kursen har ett globalt perspektiv, vilket vill säga att vi studerar hur litteraturen behandlat och påverkats av frågor knutna till kolonialismen och globaliseringen. Delkursen ger en elementär överblick över litterära särdrag och former samt centrala teman och motiv i främst afrikansk, asiatisk, karibisk, latinamerikansk och indisk litteratur från 1900talet och framåt. De litteraturhistoriska sammanhangen belyses kortfattat vilket innebär att kursen även berör ett smärre antal äldre kanoniserade texter.

Kursen som helhet avslutas med en litteraturvetenskaplig uppsats på G2-nivå. Det vet jag inte riktigt vad det betyder, kan ni hjälpa mig? I vilket fall gillar jag ju att skriva ...

10 kommentarer:

 1. En G2-uppsats tror jag motsvarar en B-uppsats om det gör det lättare? Här är en guide från LNU http://lnu.se/polopoly_fs/1.69140!Uppsats%20G2-niva%CC%8A.pdf

  :)
  Och visst är det kul att plugga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för info :) Det är knöligt med alla beteckningar. Jag har skrivit en kandidat- och en masteruppsats för evigheter sedan och något som möjligen kallades en A-uppsats i fjol. En G2 ska jag nog kunna fixa.

   Radera
 2. Den ser ju underbar ut!
  Själv är jag nybörjare på universitetsnivå, går första terminen, läser engelska på distans... och delkursen i litteratur är bland det roligaste jag gjort.

  SvaraRadera
 3. Delkursen låter ju toppen! Jag blir också lite sugen...

  SvaraRadera
 4. Ingick ej i min litteraturutbildning men anmälde mig till den separat. Dock blev den inställd så har aldrig lyckats läsa :(

  SvaraRadera