onsdag 5 februari 2014

Sigge-böckerna

Nu verkar dottern ha hittat läsflytet ordentligt. Om hon bara får läsa tyst i sängen är hon nöjd, högläsning av läxan är inte lika kul. Faktum är att hennes exakta ord var "jag hatar läsläxan". Och det är ju tråkigt, men jag förstår henne faktiskt. Den bok de tragglat med hela året är inte värst kul. Den övriga läsningen i skolan gillar hon i alla fall. Och hemma har hon nu snart läst den andra boken i serien om Sigge av Lin Hallberg. Vi har ju tidigare tillsammans läst författarens serie om Teddy och jag förstår dotterns förtjusning. Böckerna innehåller en härlig blandning av familje-, kompis- och hästteman. Hallberg är ju dessutom en person som så uppenbart kan det mesta om hästar. Jag lyssnade på henne på Bokmässan 2013 och skäms nästan lite över min egen reaktion. Hallberg är 6 år äldre än jag och jag reagerade fortfarande på henne på samma sätt som jag gjorde med de duktiga hästtjejerna i stallet när jag var liten - med total beundran. Jaja, vissa saker växer man visst aldrig ifrån.

3 kommentarer:

  1. Åhh, dottren hade en period när hon slukade Hallbergs böcker!

    SvaraRadera
  2. Ja, det är tur att det finns författare som både barn och föräldrar gillar :)

    SvaraRadera