söndag 23 februari 2014

Ormar och piercing

Nej, jag vet faktiskt inte hur jag ska förhålla mig till den här boken. Ormar och piercing skrevs av 19-åriga Hitomi Kanehara, den sålde för miljoner och gav författaren ett prestigefullt pris. Men jag klarar inte av den fullständiga alienation och nihilism boken speglar. Det blir bara för syrefattigt, jag pustar och suckar under läsningen och vill helst slänga boken i väggen. Kanehara skildrar helt enkelt ett så meningslöst, våldsamt, sorgligt sätt att leva att jag inte orkar vara med. Dessutom har jag svårt för det sadomasochistiska sexet och alla blodiga kroppsförändringar och smärtsamma tatueringar.

6 kommentarer:

 1. Usch, det låter inget vidare. Deprimerande.

  SvaraRadera
 2. Oj, låter inte som en Lyran-bok och inte som något för mig heller, men visst blir man nyfiken på en bok som sålt så mycket.

  SvaraRadera
 3. Ja, detta måste ha varit något av det mest deprimerande jag läst.

  Mmm. nyfikenhet dödade nästan katten denna gång

  SvaraRadera
 4. Tur jag inte tog med den i min reabeställning då. Det var ju Japan...

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag har taggat dig i en frågefemma. Hoppas du vill vara med :) Finns här:
  http://www.susannekleman.se/2014/02/24/5-fr%C3%A5gor,-5-svar-20585547
  /Susanne

  SvaraRadera