lördag 8 februari 2014

Älskaren och kampdikt i Lundströms

"Det är flygplanslitteratur. Jag skrev den när jag var full" sägs Marguerite Duras kritiskt ha sagt om sin storsäljande roman Älskaren. Det är nästan så att jag blir frestad att ta mig en hutt för att se om det skulle kunna få mig att skriva som Duras. Fast bara nästan, jag tror nog att det ligger lite mer bakom texten i Älskaren än alkoholdimma.

Idag gör jag debut som radiolyssnare. Ja, jag vet, det är ju chockerande med tanke på att jag framställer mig som en kulturtant. Jag borde lyssna på radio. Men jag har liksom aldrig börjat med det. Förrän idag. Men från och med nu ska jag ofta lyssna på Lundströms Bokradio. Dagens avsnitt innehåller en bokcirkel där Lundström, tillsammans med författaren Håkan Nesser och dramatikern och regissören Farnaz Arbabi, diskuterar första tredjedelen av Älskaren.

Dessutom innehåller programmet ett intressant inslag om kampdikt med fantastiska utdrag ur bland annat People have the Power av Patti Smith, Vara vit mans slav ur Äktenskapsfrågan av Sonja Åkesson och Staten och kapitalet med Blå tåget..Om den politiska kampen och om kärleken handlar Jenny Wrangborgs nya poesibok Vad ska vi göra med varandra. Den blir jag mycket nyfiken på när jag lyssnar till inslaget med författaren.

Min radiopremiär blev sammantaget mycket lyckad!

3 kommentarer:

  1. Härligt att du hittade till P1 - det var inte en dag för tidigt ;-)) Bra avsnitt idag av Lundströms. Man kan lyssna på gamla program också du vet. Det är bara att ladda på!

    SvaraRadera
  2. Ja, visst var det väl på tiden :)

    SvaraRadera
  3. Lundströms bokradio i P1 är perfekt att avnjuta i sängen med frukost, dagstidningar, något skönlitterärt och kanske även den äkta hälften och hunden. Det blir inte en bättre start på lördagen än så!

    SvaraRadera