lördag 22 februari 2014

Mumin del 3 - Muminmamman

Världen enligt Muminamman av Tove Jansson, utgiven av Alfabeta bokförlag, 2010.

Världen enligt Muminmamman innehåller korta utdrag och citat från många olika böcker om Muminfamiljen. Här kan man läsa om Muminmammans kloka och filosofiska tankar om livet, frihet och jämlikhet. I första kapitlet dominerar Muminmammans pragmatiska sida; vad gör det väl att fula karotter spricker. Andra kapitlet visar Muminmammans filosofiska inställning till livets storhet, medan tredje kapitlet handlar om hur Muminmamman roar sig. Femte kapitlet handlar om frihet och sjätte kapitlet om trygghet, båda två lika viktiga för att man ska kunna leva ett lyckligt liv.

Världen enligt Muminmamman är en helt underbar bok om det som är viktigt i livet. Den innehåller klokheter som tål att läsas om och om igen. Det här är en perfekt presentbok till alla mammor, samtidigt som man också här får en inblick i Mumins värld.

2 kommentarer:

  1. I mitt förra jobb brukade jag citera Muminmamman, eftersom det användarnamn jag hade i vårt interna system närstan lät som om jag vore hon. Mitt favoritcitat är "Vad som helst kan hända, därför är jag alldeles lugn"! Det är Muminmamman i ett nötskal, alltid förbered på allt så då behöver hon aldrig stressa....

    SvaraRadera