fredag 28 februari 2014

Världsläsning 2014

Annas Världsutmaning 2014 har fått mig riktigt inspirerad att läsa från jordens alla hörn igen. När jag kikar på gammal lässtatistik kan jag se att jag, år med bra läsbredd, läst litteratur från c:a 30 olika länder. Det ska jag minst matcha i år, men jag satsar på 40 länder. Rekord är ju till för att slås, helst med marginal. Jag ska börja lista vilka länder jag läser från, så får vi se i slutet av året hur många det blev. Det finns inget som kan sporra mig bättre än just en lista. Ibland är det lite svårt att bestämma vilket land boken/författaren tillhör och ibland kommer säkert logiken att halta. Man kan nog utgå från att jag ibland kategoriserar så att jag får maximalt antal länder på min lista ;)

Europa
Sverige (Främlingsleguanen)
England (Northanger Abbey)
Irland (Marias testamente)
Frankrike (Mannen som planterade träd)
Tyskland (Flickan)
Grekland (Mörderskan)
Estland (När duvorna försvann)
Ryssland (Fästmön)
Italien (Pappas vingar)
Finland (Pappan och havet)
Norge (Carmen och döden)

Asien
Syrien (En mörk strimma av ljus)
Iran (Godnattsagor för barn som dricker)
Japan (Ormar och piercing)
Afghanistan (Jord och aska)

Afrika
Ghana (Komma och gå)
Elfenbenskusten (Drottning Pokou)

Nordamerika
USA (Hatties liv)

Sydamerika
Brasilien (Vansinnesläkaren)

5 kommentarer:

 1. Härligt att se! Visst ska vi sikta på 40? Jag läste 42 förra året så jag vill försöka matcha det. Inte för att vi varken räknar eller tävlar :-)) Så valde vi en bk från USA till bubblarna. Orutinerat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet, men du hade redan läst den jag helst ville ha. Hur många har du läst nu då? Fixa en lista som vi kan låta bli att tävla :p

   Radera
  2. Har en lista på Läst 2014. 14 just nu. :-D

   Radera