onsdag 19 februari 2014

Älskaren del två

Om förälskelse, passion, rollspel och längtan efter verklig närhet pratar Håkan Nesser och Farnaz Arbab med Marie Lundström i Lundströms Bokcirkel del 2. Boken det handlar om är Älskaren av Marguerite Duras. Han är ett trappsteg i hennes utveckling, säger Nesser. Det är därför han är förtvivlad. Familjesituationen drabbar mer än kärlekshistorien, säger Nesser vidare, och den upplevelsen delar jag. Den oerhört dysfunktionella familjen gör ont att läsa om. Hela radiosamtalet om den sorg man upplever som läsare är mycket intressant.

2 kommentarer:

  1. Visst är det en sorglig bok, jag hade förväntat mig lite mer hopp och kärlek. Kanske det kommer?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har ju läst den förut så jag var beredd. Intressant med andras synpunkter i radion.

      Radera