onsdag 9 november 2011

IMPAC

Långlistan för The International IMPAC Dublin Literary Award 2012 har presenterats och den innehåller inte mindre än 147 titlar. Här finns en hel del författare jag känner igen och här finns även några böcker jag läst. Intressanta bland författarna är bland annat Leila Aboulela, Isabel Allende, Jenny Erpenbeck, Carsten Jensen, Nicole Krauss, Ian McEwan, Sofi Oksanen och Per Petterson.

Jag läste en roman av Jenny Erpenbeck, Historien om det gamla barnet, tidigare i år och det var en fantastisk upplevese. Det är dock inte med denna roman hon är nominerad,utan med Hemsökelse. Per Petterssons Ut och stjäla hästar är också en favorit hos mig, den bok som är nominerad är dock Jag förbannar tidens flod.

De nominerade böcker jag läst är Hetta av Ian McEwan, Utrensning av Sofi Oksanen och Det stora huset av Nicole Krauss. Jag gillade Hetta, men tyckte ännu mer om både Utrensning och Det stora rummet. Jag kan inte välja mellan dem och håller därför en tumme var för dem.

2 kommentarer: