måndag 7 november 2011

Litteratursamtal om Mitt Europa

Dags för ett nytt boksamtal i anordnat av Nobelmuseet och Brombergs Bokförlag. Denna gång handlar samtalet om Milosz essäsamling Mitt Europa och samtalet leds av Nobelmuseets tidigare bibliotekarie Karl Berglund och kvällens gäst Stefan Ingvarsson. Besökarna får gärna ha bekantat sig med boken och vara delaktiga i diskussionen, men det är absolut inget krav. I en vacker miljö med intim atmosfär eftersträvas en blandning av litteratursamtal och bokcirkel, där allas röster ska få ta plats.

Bokamtalet äger rum Tisdag 8 november, kl. 18-19 och platsen är som vanligt Nobelmuseets bibliotek. Inträdet är fritt men antalet platser begränsat. Vill man försäkra sig om en plats rekommenderas förbokning. För platsreservation och mer information, kontakta Karl Berglund:

E-post: karl.berglund@nobelmuseum.se
Telefon: 08 - 534 818 02

År 2011 är det hundra år sedan den polske författaren och 1980 års nobelpristagare i litteratur, Czeslaw Milosz, föddes. Detta uppmärksammas under året på en rad olika sätt världen över, bland annat med litteraturfestivaler och nyutgivningar av hans verk.

Som en del i detta ger Brombergs i Nobelklassikerserien ut essäsamlingen Mitt Europa som för första gången utkom på svenska 1981, nu med ett nyskrivet förord av Richard Swartz.

2 kommentarer:

  1. Nobelmuseet brukar ha intressanta föreläsningar.
    Du har fått en utmärkelse av mig:)

    SvaraRadera