lördag 5 november 2011

Liv och Laleh

Det blev mycket starka känslor idag, känslor som utlöstes både av läsning och av TV-tittande. Garvet kom som ett brev på posten då jag läste Ja till Liv av Liv Strömquist. Hennes serie om moderaterna med deras religion arbetslinjen fick mig att fullständigt förlora fattningen, dottern trodde att mamma blivit tokig.

I andra delen av Så mycket bättre var det Eva Dahlgrens tur att bli uppmärksammad. Då vi fick se scener från hennes uppträdande i samband med Anna Linds begravning överfölls jag igen av starka känslor. Det är så fruktansvärt sorgligt för vårt land att vi förlorat personer som kanske kunde styrt vårt samhälle mot ett något bättre. Jag grät floder. Som tur är kunde jag pausa programmet för jag är mycket glad att jag inte missade Lalehs tolkning av Ängeln i rummet.

2 kommentarer:

  1. Nå sitter jeg også akkurat og ser Så mycket bättre - på nett. For et fantastisk program. Jeg gleder meg til Michael Wiehes dag, han er en av mine favorittartister.

    SvaraRadera
  2. Jag ser också fram emot Wiehes dag!

    SvaraRadera