lördag 12 november 2011

Babel med Knausgård


Jaja, jag klarade inte alls låta bli att titta på Knausgård på Babel, men jag satt beredd att stänga av ifall man skulle avslöja för mycket om de kommande böckerna. Och jag var nervös att jag skulle få en bild av honom som motsäger min inre bild av författaren/huvudpersonen i böckerna. Men förutom att Karl-Ove verkar må lite bättre stämmer bilderna överens. Och i ärlighetens namn var han inte alltför prydlig. Det han pratade om, som jag framför allt gillar, är hur han som 40-åring fortfarande står så nära sin inre 10-åring. Jag hoppas att han kommer att ha alla delar av sig själv så levande även i fortsättningen.

Resten av programmet var en positiv överraskning. Så intressant om ungdomslitteratur. Dessutom blev jag riktigt sugen på att läsa Cirkeln och det var väl kanske på tiden.

3 kommentarer:

  1. Det spørs visst om det i det heile tatt blir ei fortsetting. Sjølv om eg ikkje er ferdig med Min kamp-bøkene, håper eg det kjem meir frå Knausgård, sjølv om han har annonsert at Min kamp 6 er eit litterært sjølvmord.

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas verkligen att han återuppstår och förmår skriva om annat i framtiden!

    SvaraRadera
  3. Jag har lyssnat på KOK många gånger och jag gillar verkligen hans sätt att se på världen, fattar inte hur jag lyckats att INTE läsa kampen. Jag får se till att göra det snart.

    SvaraRadera