tisdag 29 november 2011

Sjukläsning

Det blev en rätt udda läsdag igår. Jag är kanonförkyld och tillbringade hela dagen halvslumrandes i soffan framför TVn. När jag var vaken tittade jag mestadels på fåniga filmer om fd yrkesmördare, men emellanåt läste jag några sidor i olika böcker. Dagen till ära började jag nämligen läsa två nya böcker (inte så smart när man inte är frisk). Jag började lite lätt med Det blåser på månen av Eric Linklater, klassisk barnbok jag missade som barn. Och det var synd för lite av charmen har nog försvunnit med åren. Därefter följde jag upp med lite Mats kamp, en bok som verligen bara blir bättre och bättre. Av Mats blev jag inspirerad att även läsa om en annan kämpande farsa, Karl-Ove Knausgård. Dags således att påbörja Min kamp 2. Språket medförde inga problem, läser på norska (bokmål), handlingen kröp under skinnet omedelbart. Det här blir bra det.

4 kommentarer:

 1. Läser nu del 3 på norska och det går kjempegodt!

  SvaraRadera
 2. Ja,nu har jag kommit in i det också. Upptäcker att jag tänker på norska.

  SvaraRadera
 3. Åh, kan inte tänka mig någon härligare läsning (förkylning eller ej) än Min kamp 2. Dock är jag för lat/otålmodig för att läsa på norska men kan tänka mig att man kommer in i det rätt lätt ändå...

  SvaraRadera
 4. Jo, norska är lätt, jag har ju dessutom växt upp vid gränsen. Dessutom var faktiskt inte översättningen av 1an särskilt bra, flera ggr störde jag mig på konstiga direktöversättningar.

  Däremot har jag ju fått för mig att jag inte kan läsa engelska längre...

  SvaraRadera