torsdag 10 november 2011

En liten skär och alla tvärtemotiga brokiga

Dottern har läst ut sin första bok! Sakta men säkert har hon nu läst hela En liten skär och alla tvärtemotiga brokiga av Carin Wirsén. Hon har egentligen relativt lätt att läsa orden, men uthållighet och uppmärksamhet är det allt lite si och så med. Hon tröttnar helt enkelt snabbt, är inte van att behöva anstränga sig för att lära sig.

Boken är lika rolig och pedagogisk som alla Stina Wirséns böcker. Här får man lära sig att gurkan är smal, att limpan är bred, att spagettin är rak, medan tårtan är sned. Texten är underfundig, ibland lite överraskande och mycket rolig. Illustrationerna är också oerhört underhållande, för alla åldrar.

Dottern är nöjd över sin prestation och hon vill gärna tipsa alla kompisar om den här boken. Det här är en rolig bok att läsa själv, en del ord är rejält svåra, men barnet får lite hjälp genom att texten är på rim.

2 kommentarer:

  1. Visst är det något speciellt när barnen läser sina första böcker. Dessvärre har jag två ganska läsovilliga söner. Jag förstår inte så mycket som jag har läst för dem och försett dem med tips om böcker. Hopplösa fall. Men undrens tid är väl ännu inte förbi;)?

    SvaraRadera
  2. Ja, jag hoppas ju verkligen att hon ska få uppleva lusten och magin i läsandet.

    SvaraRadera