torsdag 18 mars 2010

Påfyllning pågår

Oj så mycket gott jag fyller på med nu när jag är snuvig, hostig och lite febrig. Jag tittar på film, läser och lyssnar på ljudböcker. Igår fick jag många fina tips på filmer här, men tyvärr var det inte så många som fanns tillgängliga för mig. Men jag har hittat en hel del i alla fall, Bröderna Grimm tänkte jag se senare idag, i morgon blir det Sylvia (om Sylvia Plath) och på lördag tänkte jag att Bonjour Sagan (om Francoise Sagan) kunde passa bra. Timmarna har jag redan sett, men kanske skulle jag ändå se den en gång till. Tips på fler filmatiseringar om författare mottages gärna.

När det gäller läsning blandar jag friskt Tove Jansson och Sara Stridsberg. Hjärnan är inte riktigt i toppform så jag ska nog ta det lite lugnt med Darling River, en bok jag riktigt längtar efter att läsa. I stället plöjer jag den ena boken efter den andra om Muminfamiljen. Oj, så bra de är! Nu har jag snart läst ut den något självgode Muminpappans memoarer och därefter fortsätter äventyret under en Farlig midsommar.

På ljudboksfronten har äntligen Karl-Oskar och Kristina kommit fram till Minnesota och börjat bygga sig ett hus. Jag lever med i deras vedermödor och försöker att inte tänka på det som komma skall. Fogelströms stadserie är fortfarande min "Sverigefavorit" med utvandrarserien kommer inte långt därefter.

Bloggandet har tagit lite stryk de senaste veckorna. Jag brukar ju inte skriva så mycket privat i bloggen, men vill ändå nämna att orsaken till min frånvaro delvis handlar om sjukdomar. Både min mor och min svärfar har legat på sjukhus nyligen, båda p g a stroke. Jag kämpar på med att försöka hantera att både ha ett litet barn och en sjuk förälder (min far dog för många år sedan). Ibland blir det lite mycket och då är det viktigare för mig att läsa än att blogga. De flesta som läser min blogg förstår säkert vad jag talar om.

Men det ska bli bättring med Nobel-alfabetet, det är inte så många bokstäver kvar. Jag tänker att man kanske kan slå ihop de allra svåraste bokstäverna (X Y Z Å Ä Ö) annars blir nog uppgiften övermäktig. Ha tålamod, det kommer en ny bokstav i sinom tid.

När det gäller Jorden Runt-resan ligger jag väl till med läsandet, även om det inte syns på bloggandet. Jag har läst Oz och Najjar och kommer att skriva om dem snart. Jag ska också se om jag kan skriva lite mer om Persepolis, som jag läste för ungefär ett halvår sedan. Hur går det för er andra resenärer?

6 kommentarer:

 1. Ska bli kul att läsa vad du skriver om Oz och Najjar. Jag har också avslutat Mellanöstern nu.

  Krya på dig!

  SvaraRadera
 2. Jag förstår att det är jobbigt! *Kram*

  SvaraRadera
 3. Hej! Det är spännande att göra om lite ibland... :)
  Jag använde mig av den här guiden:
  http://www.bloggerbuster.com/2007/07/create-three-column-blogger-template.html

  Ska bli spännande att se resultatet!
  Må så gott!

  Annelie

  SvaraRadera
 4. Jag tror du skulle gilla vår nya ljudbokssida kanske? http://facebook.com/ljudbocker

  SvaraRadera