tisdag 30 mars 2010

Wii

Gårdagens Tematrio och allt annat blev ställt åt sidan när paketet från CDON kom. För detta paket hade vi väntat på länge, äntligen var det dags att få spela Wii Fit Plus. Hela familjen vägde in sig, sedan var det dags att börja träna. Och det var faktiskt jätteroligt. Trots att min vilja att träna är tämligen begränsad, kan jag tänka mig att detta sätt kan fungera. Övningarna var varierade och roliga, man fick genast feed-back på hur många kalorier man förbränt (jaja, jag vet att detta mått inte är särskilt exakt) och hela familjen kunde vara med.

Jag tyckte att de roligaste momenten var olika stegvarianter, rockring och boxning (satsar på att träna kondition och förbränna fett) maken och dottern tyckte mer om snöbollskastning, nicka fotboll och olika balansövningar. Nu på morgonen har jag liiite träningsvärk, så någon nytta gjorde nog alla steg och höftrullningar i går kväll.

Men, det blev som sagt ingen Tematrio igår, jag ska försöka knåpa ihop något i kväll i stället. Nu är det dessutom så att det gått ett år sedan jag skrev ihop den första Tematrion. Min påhittighet börjar tryta och många teman relaterade till årstid etc är redan använda. Kanske kommer det att bli en del upprepningar och varationer framöver, hoppas det är OK.

4 kommentarer:

 1. Åh, jag har inget emot en tematrio om de bästa datorspelen ;-)

  SvaraRadera
 2. :-)

  Jag tänker (om du vill ha mer inspiration, alltså) att man också skulle kunna fundera över böcker som har med olika yrkesgrupper att göra. Typ böcker med bibliotekarier, eller böcker med konstnärer, läkare, grävmaskinister (försvinnande få, misstänker jag), förskolelärare etc.

  För övrigt är det himla kul med tematriorna, som samlingspunkt och ett sätt att besöka en del bloggar som man inte avverkar på den dagliga bloggrundan, så jag ser fram emot en fortsättning, om du vill och orkar.

  SvaraRadera
 3. Tack för tipsen - och uppmuntran :-)

  SvaraRadera